2010 Woning Obers

Woning Obers

2010

Auwegemvaart, Mechelen

 

Meer info »

Historiek

– Het betreft de geklasseerde – 1995 – woning Contryn 1934 (G. Eysselinck 1907-1935)
– Belangrijk voorbeeld van Interbellum-gebouw
– De woning werd samen ontworpen en uitgevoerd met aanpalende woning
– De beide woningen werden ontworpen en uitgevoerd in beton. Het basis gevelmateriaal beton werd in de woning Contryn (nr 83) afgewerkt met een beige gevelsteen.
– Horizontale vensterpartijen en zonneterrassen liepen in elkaar over en door de plaatsing van gebouw op poten werd een zwevend effect verkregen.
– Bij een vroegere verbouwing werd op de kelderverdieping een poort en wand geplaatst. Hier-door verdween het zwevend effect van de woning.
– In een verbouwing in 1957 werd aan de achterzijde een uitbreiding gemaakt op kelder- en ge-lijkvloerse verdieping.

Het zwevend effect van het oorspronkelijke concept wordt opnieuw versterkt door het vervangen van poort en bepleisterde wand door een helder glazen partij.
Deze glazen wand bevat aan linker zijde de inkom van de praktijkruimte eveneens in heldere beglazing

Aan de achtergevel op de kelderverdieping worden alle bestaande ramen vervangen door nieuwe glazen panelen. De patio wordt beter betrokken bij de omringende ruimten

Vernieuwen van de keukeninfrastructuur – mits integraal behoud van doorgeefkast, welke de tijdsgeest van de woning weergeeft – meubilair op maat van de woning.

Er wordt gestreefd naar een max. behoud en/of herstel van de oorspronkelijke afwerkmaterialen : vloeren, muurbekledingen, meubilair.