2006 Boerenkrijgstraat

Masterplan – 62 woningen

2006

Boerenkrijgstraat – Zonnestraat, Mechelen

Dhr. & Mevr. Van der Auwera-Van Calster Mechelen

Fase 1 – 30 woningen met ondergrondse parkeergarage

Westhoek nv, Deurne

Meer info » Plannen »

Dit woningbouwproject kadert binnen het GRUP Bonduelle, Stad Mechelen 2005. De projectzone ligt verdeeld over twee percelen met verschillende eigenaars. In gemeenschappelijk overleg werd het masterplan opgesteld dat de realisatie voorziet van 62 woningen, verdeeld over 7 woonblokken.

De inplanting van de woonblokken richt zich naar een centraal gemeenschappelijk binnengebied met een “stedenlijk” plein en een “groen” plein. Langs een centrale as wordt de ontsluiting van alle woonblokken naar de Boerenkrijgstraat verzekerd … 1/3 van de woningen bijkomend via de Zonnestraat.

Een 1e fase voorziet de realisatie van 19 rijwoningen en 1 duplexappartement langsheen aan de achtergrens van het terrein. Via een verhoogde onderdoorgang onder het duplex-appartement wordt het binnengebied ontsloten en een fietsersdoorgang gecreëert van de Vrouwevliet-fietsroute naar de Boerenkrijgstraat toe. Parkeergelegenheid wordt gebundeld in een ondergrondse garage met 24 staanplaatsen.

De woningen met 2 of 3 bouwlagen worden in een aaneengesloten gevelwand behandeld met aandacht voor ritmering en identificatie. Ook de partiële teruggedrongen dakuitbouw in zink accentueert de ritmering binnen een doorlopende kroonlijsthoogte.
De toegang tot de twee-bouwlagen-woning wordt aan de straatzijde gemarkeerd met een inkomluifel, de drie-bouwlagen-woning met een dubbelhoge gevelinsprong. Ten aanzien van het binnengebied geven de leefruimten uit op gevelbrede glaspartijen … voor de twee-bouwlagen-woning worden deze opgedeeld binnen de gevelritmering.Het duplexappartement accentueert de doorgang naar het centraal binnenplein.

Een 2e fase voorziet potentieel nog 42 nieuwe rij- of patiowoningen.