Woning Comer-Ibens

Woning Comer – Ibens

2015

Pastoor De Vosstraat, Ekeren

Meer info »

De woning betreft een half-open-bebouwing en betreft enerzijds een voornamelijk technische verbouwing van het hoofdgebouw onder schuin dak en anderzijds een uitbreiding van het bestaande volume ter plaatse van de huidige achterbouw.
Het hoofdgebouw werd intern gereorganiseerd en “de buitenschil” werd duurzaam-technisch gerenoveerd.
Als voornaamste ingreep werden de gevelmuren thermisch geïsoleerd en afgewerkt met gevelbepleistering. De dakconstructie/dakkapellen werden gedeeltelijk vernieuwd, thermisch geïsoleerd en met leien afgedekt (inclusief een deel van het zijgevelvlak).
De maatvoering/inplanting van het buitenschrijnwerk werd aangepast en vernieuwd met thermisch geïsoleerde alu-profielen en dubbele beglazing.

De toegangslocatie van de woning werd behouden en geaccentueerd door een gekleefd-alu-geveldeel met een bijhorend luifel-element.
Voor de uitbreiding werd de huidige achterbouw afgebroken en vervangen door een twee-nivo-uitbreiding op gelijke diepte en hoogte als de aanpalende scheimuur. Het gevelmateriaal van het hoofdgebouw wordt verdergezet tot een visueel aansluitend geheel.

De riolering werd aangepast volgens hedendaagse normen zodat enerzijds regenwaterrecuperatie mogelijk wordt alsook een gescheiden afvoer naar de straatriolering.
De bestaande achterliggende garageconstructies worden afgebroken teneinde de tuinwaarde te maximaliseren.