2004 Hotel Vé

Hotel Vé

2004

Vismarkt, Mechelen

Verimpro bvba, Duffel

Meer info » Plannen »

Van visrokerij aan de Vismarkt te Mechelen naar een **** hotel – 37  kamers.

Het bestaande pand, verscholen achter oude gevels, heeft in de loop der jaren heel wat verbouwingen gekend, met een amalgaam van betonnen structuren en schouwen als resultaat.

Het bestaande betonskelet vormt de basis voor de ruimtelijke en constructieve organisatie.

Het oude centrale rookkanaal werd omgevormd tot trappenhuis en dit met behoud van typische architecturale elementen. Andere schouwen zijn opgenomen in het ontwerp als nissen voor sanitaire ruimten en/of bergingen.

Een centrale patio brengt natuurlijke lichtinval tot op het gelijkvloers waarrond diverse hotelkamers over drie bouwlagen gesitueerd zijn.

De algemene afwerking beoogt het industriële karakter te benadrukken. De toenmalige activiteit binnen het gebouw inspireerde de eigenaar bij het ontwerp van interieurelementen.

Na de recente aankoop van het aanpalend pand in de Begijnenstraat wordt Hotel Vé momenteel verder uitgebreid. De bestaande industriële structuur van het gebouw, de kenmerkende interieurelementen en de achtergelaten machines van de firma Windels vormden opnieuw de basisgegevens van het verbouwingsconcept.

Een ruimte voor wellness met zwembad en 16 kamers worden toegevoegd.