2013 Bonduelle – Borgersteinweg

7 eengezinswoningen

2013

Borgersteinweg, Mechelen

GL-Invest nv, Wilrijk

Meer info » Plannen »

Het project past zich in in de totale ontwikkeling van de Bonduelle-site en flankeert met zeven aaneengeschakelde woningen de nieuwe ontsluitingsweg ten aanzien van de Borgersteinlei.

Het ontwerp voorzag initieel in een beperkte constructie-afscheiding (inkom-carport-combinatie) in de zuidgerichte voortuinstrook ten aanzien van het openbaar domein teneinde deze voortuinstrook op te waarderen en een potentiële privacy-meerwaarde te bieden. Dit voorstel werd echter door de stedenbouwkundige administratie niet weerhouden.

Zodoende diende een stap teruggezet naar een “traditionele oplossing”. Er werd zodoende geopteerd om de woningen in te planten achter de minimaal te voorziene voortuinstrook-diepte van 6.00 m en een bijkomende ontsluitingsweg zijdelings en achter de percelen te organiseren naar gegroepeerde garages.

De woningen beschikken over een quasi volledig leefruimte-gelijkvloers met uitbreiding op de eerste verdieping aan de voorgevel. De ruimtelijk geprofileerde tweede verdiepingsopbouw resulteert in ruime dakterrassen welke de nodige privacy bieden om volwaardig van de noord-zuidgerichtheid te kunnen genieten.

De woningen zijn opgetrokken in antraciet-gevelsteenmetselwerk voor de gevelvlakken en een gevelbepleistering voor de zijgevelvlakken.