kantoor NMG

Kantoor Nieuwe Media Groep – 1e  & 2e fase

1998 | 2005

Steenweg op Grembergen, Dendermonde

Nieuwe Media Groep bvba, Dendermonde

Meer info » Plannen »

Medio jaren 80 werden op dit perceel enkel de funderingen uitgevoerd tot het bouwen van een gelijkvloerse woning met bijhorend binnen-zwembad … de woning werd nooit gerealiseerd.

Nieuwe Media Groep bvba verwerft ca.15 jaar later het bewuste perceel mét de funderingen en wil op deze funderingen – hierdoor gebonden aan dezelfde planmaatvoering – een kantoorruimte oprichten waarin tevens de reeds bestaande zwembadkuip-fundering wordt geïntegreerd en volwaardig uitgebouwd binnen de kantoor-accomodatie.

Het U-vormig gebouw biedt ruimte aan een centrale inkomhal welke enerzijds toegang geeft tot de kantoorruimten en anderzijds tot een afzonderlijke vergaderruimte aan de straatzijde en de zwembadruimte met bijhorende dienstruimten aan de tuinzijde. De inkomhal werd als verhoogd centraal volume geconcipiëerd en op de kopzijden voorzien van een aanzienlijke glaspartij om zich ook in zijn vormgeving te kunnen manifesteren als merkteken-accent ten aanzien van de rest van het gebouw. De patioruimte aan de tuinzijde – als geborgen verlengstuk van de groene omgeving – fungeert tegelijkertijd als bindende reflectie van de diverse gebouwdelen.

De uitbreiding van 2006 omvat een deelverdieping op het gelijkvloerse gebouw. De opbouw volgt grotendeels de gevellijnen van het basisgebouw uitgezonderd aan de zuidoostzijde boven het zwembad-gedeelte, waar een ruim dakterras overblijft.

Het gelijkvloerse gebouw blijft ongewijzigd. De oorspronkelijke verhoogde inkomhal blijft behouden en wordt voorzien van een open trapverbinding naar de nieuwe verdieping. De uitbreiding omvat enerzijds aan de noordzijde een belangrijk aandeel bijkomende kantoorruimte en anderzijds aan de zuidzijde twee dienstenkernen met vergaderruimte/refter welke aansluit op het dakterras.

 De ganse verdiepingsgevel is uitgevoerd in dubbelwandig profielglas. Hierdoor wordt een licht en translucent volume betracht dat zich in confrontatie met het bestaande gelijkvloers bescheiden opstelt. De inplaatsing van stalen ramen en deuren op de hoeken van het gebouw zorgt voor de nodige zichten op de groene omgeving en toegang tot het dakterras.