2018 Shopping Pajot

Bouw van 2 handelunits

2018

Shopping Pajot – Bergensesteenweg 65, Sint-Pieters-Leeuw

 Redevco Retail Belgium

 

Visualisatie: Animotions
Meer info »

Situering en historiek

De site is gelegen langsheen de Bergensesteenweg (N6), op ca. 1km ten zuiden van de afrit van de grote ring rond Brussel (R0). Op 300m ten oosten van de site bevindt zich het Kanaal van Charleroi naar Brussel. Dit gedeelte van de Bergensesteenweg wordt ingenomen door tal van commerciële activiteiten.

 

Ruimtelijke vormgeving

De eerste handelsunit (Beterbed) is ingeplant in de noord-westelijke zone van het perceel en zorgt voor een omkadering van de centrale parking van Shopping Pajot.

De randvoorwaarden van het perceel leiden tot een trapeziumvormig gebouw. De vorm van het gebouw wordt verder versterkt door het hellend dak. Elk hoekpunt van het gebouw krijgt hierdoor een verschillende hoogte, met een minimale hoogte van 5m73 en een maximale hoogte van 10m45. Het hoogste punt wordt gericht naar de Bergensesteenweg waarbij het gebouw wordt uitgespeeld als een eye-catcher voor Shopping Pajot.

De tweede handelsunit is gesitueerd in de zuid-oostelijke zonde van de site.

Materialen

De gevels van handelsunit 1 zullen worden uitgevoerd met aluminium, lichtgeprofileerde gevelpanelen, in 3 verschillende grijstinten. Deze panelen hebben een breedte van 1m en staan onder een lichte hoek, loodrecht op de dakhelling. De donkerste grijstint wordt aangebracht aan de laagste hoek. De lichtere tinten komen vaker voor naarmate de hoogste hoek benaderd wordt. Voor het buitenschrijnwerk wordt geopteerd voor grijze aluminium ramen.

Voor handelsunit 2 werd gekozen voor betonnen prefabpanelen gecombineerd met aluminium sandwichpanelen.