2012 Heikant

Sociale huisvesting – 58 woningen

2012

Heikantstraat, Essen

De Voorkempen – h.e., St-Job-in-’t-Goor

Meer info » Plannen »

Het ontwerp past zich in in het stedenbouwkundig concept van Lijn in Landschap bvba. Het concept voorziet enerzijds een centrale zone bestemd voor gegroepeerde bebouwing en anderzijds verspreid liggende zgn patiovelden bestemd voor individuele woningen.

ZONE 2 – PATIOVELDEN : De 22 patiovelden-woningen beschikken over een duidelijke leef- en slaapverdieping. De toegang der woningen is steeds gecombineerd met de carport-functie. Het verplichte stedenbouwkundig gabarit wordt consequent vertaald door het hellend dak met de laagste kroonlijst telkens naar de tuinzijde te richten.

ZONE 3 – GROEN HART : Gedifferentieerd in vier woningtypes bevat de centrale zone 12 gelijkvloerse woningen met tuin en 24 twee-niveau-woningen op de verdieping. Zowel de onderlinge inplanting als de ruimtelijke organisatieprincipes der woningen beoogt een optimale interactie tussen woning en omgeving.

– elke woning beschikt over een doorzon-leefruimte in oost-west-oriëntatie met optimaal zicht zowel langs de tuinzijde als de parkzijde

– de twee-niveau-woningen zijn beiderzijds voorzien van inpandige terrasruimten

– de gelijkvloerse woningen bieden mbt “de kernwoning” de basismogelijkheden tot levenslang wonen

In combinatie met de inkom der gelijkvloerse woningen worden telkens aparte traptoegangen per 2 twee-niveau-woningen voorzien.

Op de kopzijde van elk bouwblok bevindt zich een zone voor fietsenberging, meterlokalen en huisvuil. Conform het stedenbouwkundig ontwerp zijn de parkeerplaatsen der woningen langsheen de centrale toegangsweg ingeplant